|
OCHOTNICY.PL FORUM MIESZKAŃCÓW OCHOTY
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
herezja Rozkręcam się
|
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 23:54 Temat postu: Stowarzyszenie wspomagające samobójstwo |
|
|
Czy każda osoba ma prawo do wspomaganego samobójstwa?
Zgodnie z zasadami przyjętymi przez Dignitas nawet nastolatek zawiedziony porażką pierwszej miłości. Czy kobieta, która przygotowywała truciznę ma prawo do krytykowania swojego chlebodawcy? Czy to nie przysłowiowa musztarda po obiedzie?
Co o tym wszystkim sądzicie?
Każdy może mieć zły dzień. _________________ Pojawiam się i znikam... |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 23:54 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
dirkapako Ochotnik z krwi i kości
|
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 14:45 Temat postu: |
|
|
To rzeczywiście, straszna historia z tym chłopcem który miał depresje a "firma" pomogła mu z tym skończyć, raz na zawsze.
I mimo że szwajcarskie bardzo liberalne prawo dopuszcza "pomoc " w samobójstwie , kiedy człowiek jest nieuleczalnie chory (choć nie jestem pewna czy tylko wtedy), według mnie p. Ludwig Minelli jako prawnik , przeinterpretował prawo w tej kwestii.
Ustaliłam że "Dignitas" znaczy godność, i zgadzam się każdy z Nas ma prawo do godnej śmierci, bo życie nasze jest przecież przywilejem , i nikt nie może nas do niego zmuszać. Ale mam tu na myśli osoby rzeczywiście bardzo chore, nieuleczalnie, takie które cierpią same a z nimi często także ich rodziny.
Bo tak jak wczoraj było powtarzane w Tv artykułowanie chęci samobójstwa to często krzyki rozpaczy, Oby je tylko ktoś we właściwym momencie odpowiednio odczytał. _________________ "CUDA ZDARZAJĄ SIĘ CODZIENNIE, NIEKTÓRZY W TO NIE WIERZĄ, ALE TO PRAWDA",
A życie...
"ŻYCIE JEST JAK PUDEŁKO CZEKOLADEK
- NIGDY NIE WIESZ CO CI SIĘ TRAFI"
Forrest Gump... |
|
Powrót do góry |
|
|
Kornel123
|
|
Powrót do góry |