![Forum OCHOTNICY.PL Strona Główna](/templates/subSilver/images/logo_phorum.png) |
OCHOTNICY.PL FORUM MIESZKAŃCÓW OCHOTY
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dafi Bywam
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2020 23:05 Temat postu: Prawidłowe żywienie pieska |
|
|
Witam:) żeby nie było mi smutno w kawalerce przygarnąłem szczeniaka. Super pociecha z niego i mam nadzieję że wyrośnie na mądre psisko, bo bardzo szybko nauczył się reagować na imię i chodzi za mną krok w krok. Chciałbym mu oczywiście zapewnić jak najlepsze warunki, mimo że mam ciasne mieszkanie. Dlatego codziennie wyprowadzam go na spacer i dbam by regularnie dostawał jedzonko. Mam jednak pewne wątpliwości- co do żywienia właśnie. Otóż z poradnika zamieszczonego na stronce https://johndog.pl/blog/zywienie/karmienie-szczeniaka-wszystko-co-musisz-wiedziec/ dowiedziałem się, że bardzo ważny jest skład karmy i jej jakość, że istotne jest również to, jak często i jak dużo jedzenia szczeniak dostaje. No i teraz powiedzcie mi...czytać stale etykietki w sklepach czy może przerzucić się na domowe posiłki dla pieska? A może jesteście w stanie polecić mi po prostu porządny sklep zoologiczny, gdzie mógłbym kupić puszki i suche żarełko o właściwej dla młodego zwierzaka wartości odzywczej? |
|
Powrót do góry |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Reklama
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2020 23:05 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
delta Bywam
|
Wysłany: Wto Gru 08, 2020 23:44 Temat postu: |
|
|
Ja na etykietkach sprawdzam zwykle ile mięsa zawiera karma no i czy nie za dużo zbóż. Najlepiej jeśli w ogole będzie bezzbożowa, np, mięsna z dodatkiem samych warzyw. |
|
Powrót do góry |
|
burzka Bywam
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2022 14:31 Temat postu: |
|
|
Slusznie, ze unikasz zboz! to bardzo wazny punkt w diecie psiakow. My dla naszego wybieramy naturalne posilki od https://psibufet.pl/ - super sie sprawdzaja, sa poporcjowane od razu pod danego psa wiec nie ma problemow z dawkowaniem ![Smile](images/smiles/icon_smile.gif) |
|
Powrót do góry |
|
Reklama
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2022 14:31 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |